historie

3000 år gammelt vinområde

Kroatien er ét af de yngste lande i Europa, men med en tusind år gammel historie. Landet har en lang tradition inden for vindyrkning, der kan dateres helt tilbage til romertiden.

Romerne kaldte Požega området Vallis Aurea, Den Gyldne Dal, og det kan derfor ikke overraske, at netop vin fra dette område er flerårig vinder på vinmesser rundt omkring i verden. 

firma opstart i 1890

Koloman Enjingi begyndte en familie tradition af vin brygning i løbet af 1890’s i Hrnjevac, Kroatien. De første vine var plantet i jorden ved Krndija. 

Han videreførte sin store pasion for vindyrkning, og hemmeligheder fra hans egen vinmarker og -kældre, til hans søn Martin. Som igen videreførte traditionen til hans søn Vaclav. 

Den tredje generation af Enjingi formåede, af fastholde familie industrien selv gennem tider med politiske spændinger og krig.

Endelig, I 1957 overtog sønnesønnen Ivan vingården med over 2000 vinranker.
Ivan investerede en masse i produktionen. i 1972 stoppede man med salg af vin i tønde og startede et med salg af vin på flaske.

Enjingi udvikling fra 1957

Alle vinene af Enjingi familien er organiske. Ønsket er at disse vine skal være en refleksion af området, klimaet og tradition. Hele produktionen er udviklet uden brug af mineralsk gødning. 

All vinene er de sidste 50 år produceret med en økologisk indgangsvinkel, som blev officielt godkendt i 1991, da de modtog det “grønne mærke”. Samtidig er vinen også en kilde til godt helbred, for dem som nyder vinen.

Enjingi idag

I dag har Enjingi 50 hektarer vinegård, hvor en række forskellige druer dyrkes: Grasevina, Rizvanac, Rhein Riesling, Pinot Grigio, Sauvignon, fragrant Traminer, Pinot Noir, Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot og Frankovka. 

Vinkældrene blev udbygget i 1994 og har et areal på 2,500 m2. 

Vingården er beliggende på solrige jorde ved Krndija, på en specielt grus og stenet jordbund af vulkansk oprindelse. Med heraf stort afkast på 8,500 vine/ha, på de bedste områder.

Enjingi vinkælderen er lokaliseret i Hrnjevac. Her har man opnået et perfekt mikroklima, med optimale temperaturer og forhold for vinene – temperaturen er konstant da vinkælderen er bygget delvist ind i bakken.

del siden via

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på skype
Del på email
Del på print

Hits: 150